Jag heter Helena Ericsson.

Sedan några år tillbaka driver jag Broderibloggen. Där får jag ofta frågor om var man kan köpa garn att brodera med. Antalet handarbetsbutiker minskar hela tiden och det blir allt svårare att hitta bra garner för broderi.

I april 2011 började jag sälja broderigarn på Internet. Enkelt, billigt och snabbt.

Jag satsar på det som många letar efter, nämligen ullgarner. Gensvaret har varit väldigt positivt och flera har önskat att jag ska komplettera garnerna med broderitillbehör såsom nålar och broderisaxar. Så nu finns även detta i butiken.

Jag säljer nu fyra olika sorters ullgarner som passar utmärkt att brodera med:

Mora Redgarn är ett tvåtrådigt, mjukt och ganska tunt garn som passar bra till lite sirligare broderier. Med två trådar i nålen får man ett fylligare broderi.

Fårögarn är entrådigt och lite strävt. Passar bra till såväl traditionella yllebroderier som lite modernare uttryck.

Bragegarn är tvåtrådigt och tjockare än Moragarnet. Kan användas för bundna broderier i stramalj men också fria broderier där man vill att tråden ska fylla ordentligt som t ex påsöm.

Tunagarn är tvåtrådigt och marginellt tjockare är Bragegarnet. Används på samma sätt som Bragegarn och har dessutom över 100 läckra kulörer.

ERBJUDANDE: Jag sänder ut gratis provtrådar till dig som är nyfiken på de olika garnkvaliteterna. Skicka ett mail så postar jag några provtrådar.

Jag blir väldigt tacksam för frågor och synpunkter på sortimentet.

helena@broderigarn.se